Unpack Scrappy Circuits

Ik kreeg het boek Scrappy Circuits van Michael Carrol opgestuurd. Een boek met leuke inspirerende ideeen om met eenvoudig materiaal als karton, paperclipjes, LED lampjes, knoopcelbatterijen, alluminium folie en nog veel meer, eenvoudige circuitjes te maken. Hij zegt zo mooi:”Ga naar de OneDollar shop en haal daar kerstlampjes, kaarten die muziek maken en waxinelichtes op batterijen, en haal ze uit elkaar”. Ga met dit scrappy materiaal aan de gang en laat op eenvoudige manier zien hoe je circuitjes kan maken.

Sommige dingen gaan wat mij betreft te ver ( resitors, h-brug etc). Zolang het eenvoudig te maken en er direct resultaat is gaat het zeker werken. Vooral in de jonge doelgroep.

Ik heb een eenvoudige circuitje gemaakt. Boven een knoopcel batterij, verbonden met paperclips en krokodillenbek kabels naar een led lampje. En ik heb er ook een microbit aangehangen, als hij vebinding maakt dan krijg je een geluid.

Ik denk dat het een super leuk boek is om mee te werken als je het maar niet te ingewikkeld maakt.

Martine Segers heeft ook een leuke opdracht gemaakt nav het boek. Zij heeft er een stuk meer tijd in gestopt dan ik. 😉

Share this: