Unpack Samsung 360 Camera

IHolobuilderk zag in het voorjaar dat de samsung een mooie 360 camera op de markt wilde zetten. Toen hij op de markt kwam heb ik hem gekocht. Hij ontwerp is prachtig. Ik had ook snel de app gedownload om aan de slag te kunnen gaan. Maar dat lukte niet direct, ik moest nog een sd-mini card kopen. Nadat ik die had gekocht kon ik foto’s maken. Hij verbond in een keer. Ik zag de foto’s ook op mijn smartphone. Je kon daarna de foto’s van de sd-card van de camera downloaden naar je smartphone (en dan naar je computer).

Enige opmerkingen:

  • De software van de camera moest ik regelmatig updaten
  • Hij heeft ondanks dat hij met bluetooth verbind, je toch even wifi nodig hebt om hem te verbinden. En als je op vakantie bent, dan heb je dat niet altijd
  • Je kunt ook een foto maken zonder je telefoon, gewoon met een knop bovenop
  • Als je hem wilt bedienen met je smartphone dan werkt alleen de S6 en S7 en de edge
  • Je kunt je gemaakte foto’s eenvoudig direct delen op facebook
  • Op twitter werkt de 360 nog niet goed.
  • Je kunt je foto’s online zitten op Holobuilder en deze hierna bewerken. Hierover later meer

Conclusie een mooie (maar duur) speeltje en ik zie nog niet voldoende toepassingen in het onderwijs. Behalve dat het leuk is, je kinderen kan laten zien hoe eenvoudig je zo’n foto kunt maken.

Share this: