Unpack Python Boek

Ik heb de afgelopen dagen het boek Stap voor Stap programmeren in Python doorgewerkt. Dit omdat ik bezig ben met de challenge #100DaysofCode. De stappen zijn mooi opgebouwd. Ze gaan uit van de python die moet downloaden. Ik werk zelf in de online versie repl.it. Hierin kun je online programmeren en je code ook online delen. In deze versie gaat het soms net iets anders dan in het boek.

Leerlingen zullen hier ook aan moeten wennen, dan als ze iets hebben geleerd het in een nieuwe versie net iets anders gaat.

Ik wilde beginnen bij de basis, dus echt de code intypen en daar meer handigheid in krijgen.
In het boek leer je de volgende onderwerpen:

Vooral de laatste ging heel moeizaam, omdat je de “turtle” niet kon laden in de standaard online omgeving. Dat was wel jammer. Gelukkig ben ik er toch uit gekomen.

Online staan er ook verschillende lessen voor deze doelgroep (bovenbouw PO en onderbouw VO) online. Zo heb je programmeren voor kinderen en CodingKids van Coding club Enschede en ook HourofCode met trinket.

Als je graag uit een boek werkt, dan is dit prima om te beginnen maar let wel op welke versie je download op je computer. Maar je kunt ook kiezen voor een online python tutorial.

Share this: