Unpack Osmo Coding Jam

Gisteren eindelijk dan de Osmo app Coding Jam eens bekeken. Met de nieuwe Coding Jam App kun je muziek maken. Je hebt natuurlijk de standaard nodig en in de doos zitten de programmeer blokjes. In de doos zit een stevige plastic doos met hierin alle blokjes. De app werkt heel intuïtief. Je moet een aantal basis handelingen doen, hiermee verdien je punten komen er meer mogelijkheden binnen de app beschikbaar. Het muziek maken is voor jammen en beats. Ik heb een aantal basis levels gespeeld. Je kunt ook de herhaling gebruiken en andere programmeer functies. Het viel me op, dat hij op de donkere ondergrond niet goed werkte, maar op een wit vel papier ging hij wel goed. Het is identiek aan de andere programmeer app van Osmo. Ik vindt 69 euro veel geld voor dezelfde functies als binnen de eerste coding app. Het had mij leuk geleken als ik met dezelfde blokjes deze nieuwe app zou kunnen spelen. Ik ga hem morgen in de klas uitproberen. Maar ik denk dat de kinderen er snel klaar mee zijn.

In de serie van de Osmo hebben ze intussen zijn een stuk of 10 apps. Als je eenmaal de basisset hebt dan kun je newton, masterpiece en osmo monster spelen zonder dat je daar extra materiaal voor nodig hebt.

Share this: