Unpack microbit buggy

Via kitronics heb ik de microbit buggy besteld. Het is een mooi pakketje met een onderstel, 2 motoren, grote stevige wielen, batterij pack, motor board. (Nog een een extra board om ledlampjes en sensoren op te solderen maar die heb ik er niet op gemonteerd). De handleiding is heel duidelijk. Ik moest beginnen met het solderen van de electronica draadjes aan de motoren. Hierna kon ik deze bevestigen op het onderstel. Hierna moest ik een ondersteun monteren en toen het motorboard bevestigen. Hierna waren de kabels aan de beurt. En niet te vergeten het batterij pack en de lekkere stevige wielen. Even zoeken naar de code die natuurlijk wel op het internet ergens moest staan. En inderdaad op het twitter account van @hvanschie kwam ik deze buggy tegen op zijn blog en daar heeft hij uitgebreid beschreven hoe je deze auto in elkaar kan zetten met een link naar de code. Om deze microbit buggy aan te sturen, moet een extra toevoeging doen van een kitronics block binnen de microbit omgeving. Deze buggy gaat lekker snel, het batterij pack heeft ook vier batterijen.

Share this: