Unpack Lego Brixo

Vandaag kreeg ik mijn Brixo setje binnen. Dit is een speciale lego met een ingebouwde electrisch circuitje om lampjes en motortjes aan te doen. Op de doos staat vanaf 6 jaar. Ik heb mijn brixo starterskit al in mei 2016 al besteld via een kickstarter voor ruim 100 euro. Vandaag (ruim 1 jaar later) kreeg ik mijn setje. In mijn setje zitten speciale legoblokjes die elektriciteit geleiden. In mijn zetje zit een batterij pack, lichtsensor, lichtje en een motortje. Ik heb snel het voorbeeld in elkaar gezet en na wat puzzelen deden mijn lampje en motortje het. Wil je er echt iets mee maken, dan heb je aan mijn basis setje niet genoeg.  Er is ook een app bij, maar de voorbeelden op de app, kon ik met mijn startersetje niet maken. Ik moest ook een aantal lego blokjes pakken van mijn lego-wedo om de motor te laten werken. Het valt mij een beetje tegen. Ik had er meer van verwacht en ik had gehoopt dat er meer voorbeelden op de site zouden staan om te kunnen maken. Ook moet je blokjes heel stevig aandrukken en zijn ze daarna niet makkelijk los te maken (en zeker niet voor een 6 jarige)En om met kinderen aan de slag te gaan met elektriciteit en circuitjes, kun je net zo goed eenvoudige knoopcel batterijen gebruiken en led lampjes.

Share this: