Unpack Lego Brickit

Ik zag een leuke nieuwe app voorbij komen Brickit die een stapel lego steentjes kan scannen en je daarna aangeeft wat je met deze steentjes kunt maken. Dat wilde ik wel eens zelf proberen.

De app is er (nu) voor IOS. Dus ik wilde hem installeren op één van mijn oude iPad’s. Maar daarop werkte deze app niet. Daarom maar op de iPhone van manlief. Ik had al wat lego gezocht. Dus ik enthousiast de berg steentjes scannen. Maar ik kreeg al snel een melding: het is te weining lego, het is technisch lego, de lego moet je beter vlak neer leggen of het licht is niet goed.

Het was inderdaad Lego Wedo. Dus ik op zoek naar een andere doos met lego en nog een keer proberen. Na wat pogingen (onder de lamp, beter uitspreiden) ging hij inderdaad aan de slag. Hij herkenden ruim 500 steentjes en gaf ruim 20 voorbeelden die je er van kan maken. Je kan die voorbeelden maken en hij geeft zelfs aan waar je het juiste steentje kunt vinden in de stapel met lego.

Ik heb met verbazing gekeken hoe die app het doet. Wat gaat die techniek snel van het herkennen van vormen. Wel een beetje jammer dat de voorbeelden die er uit komen nog erg simpel zijn. Ik ga het volgend jaar nog wel eens proberen.

Share this: