Unpack Lego Boost

Lego Boost is de nieuwe lego in de programmeer serie van Lego. Naast de Lego wedo, wedo 2.0 en de mindstorms hebben ze deze nieuwe doos ontwikkeld genaamd Lego Boost. Ik was benieuwd naar deze nieuwe doos vooral om te kijken wat de verschillen zijn.

De doos is lekker groot en hij ziet er erg leuk uit. Je kunt vijf verschillende dingen mee maken (een robot, een cat, gitaar en twee voertuigen). De app is beschikbaar voor IOS en Android tablets (op de site staat dat binnenkort ook de windows app beschikbaar komt).

Nadat je de app op een tablet hebt gezet kun je beginnen met het bouwen. Je moet eerst een aantal kleine programmeer opdrachtjes doen en als eerste gebruiker op de tablet moet je eerst de robot gaan maken. Dit is een andere aanpak dan de oudere versie. Dan moet je altijd eerst alles bouwen en dan pas programmeren, hier is het een mooie gecombineerde gamificeerde omgeving. Door de programmeer opdrachten te doen krijgen ze extra features binnen de app en moeten ze erg aan het samenwerken. Vaak is er in een groepje één bouwer en één persoon die programmeert.

Deze eerste robot die we in elkaar moeten zetten ziet er mooi en grappig uit. De leerlingen zijn erg enthousiast en ze wilden niet stoppen. Ze zijn er 1,5 uur mee bezig geweest en hij zit nu half in elkaar maar hij loopt al en hij maakt geluid etc. Je lego boost robot verbinden via bluetooth met je tablet ging ongemerkt en vlekkeloos. Dat gaf vooral bij de lego wedo 2.0 altijd erg veel problemen en pas na lang proberen werkte dit. Dus dit is een groot pluspunt.

Ik denk dat met deze nieuwe doos veel programmeer en bouw plezier gaat geven aan de de leerlingen.

Het is een aanrader en hij is te koop voor zo’n 130 euro.

Share this: