Unpack Kano motion sensor kit

Via twitter (@trendmatcher) zag ik de kano motion sensor kit voorbij komen. Het is een kleine blauwe sensor die je via een usb aan je computer kan koppelen. Ik kreeg hem binnen een week binnen. Het is een kleine sensor, een adapter en een usb-kabel. Het zit in een mooie doosje. Om met de sensor te kunnen werken moet je de kano app software downloaden. Als je kiest voor de Motion Sensor krijg je animatie hoe je de sensor met je computer kan verbinden en je kunt zien of hij het doet. Alles gaat dmv het verzamelen van punten.

De programmeer omgeving lijkt op de scratch (microbit). De challenges om aan de slag te gaan met de site werken heel eenvoudig, ze laten je zien welke knoppen je waar heen moet slepen. Zo maak je je eerste game. Ik heb een aantal challenges gedaan. In de les heb ik de motion sensor aan drie leerlingen laten proberen, maar zij waren er snel klaar mee. Ze vonden het saai. De animaties zijn ook erg kinderlijk.

Je kan de “games” eenvoudig delen, maar hiervoor moet je wel een account hebben. In de kano app omgeving hebben ze nog wel een leuke tekening tool, waarin je niets extra nodig hebt. Om de challenges te maken is er een leuke omgeving gemaakt. Maar ik denk steeds, je kunt dit ook in Scratch…..

Ik zal het morgen op de basis school nog een keer inzetten.

Hier kun je een door mij gemaakte pong game naspelen. (mits je een account en een sensor hebt).

De prijs van deze motion sensor vindt ik aan de hoge kant (29 euro), de omgeving is wel interessant. Jammer dat de software geïnstalleerd moet worden en dat je een account moet aanmaken. Ik zou wel wat meer creativiteit willen gebruiken om de sensor te gebruiken of hem koppelen aan scratch.

Share this: