Unpack Gemma 2

Ik zie regelmatig projecten voorbij komen die gemaakt met materiaal van AdaFruit. Zo zag ook een leuk project langskomen wat was gemaakt met de Gemma 2 (een klein minicomputertje). De Gemma is net zo klein als een knoopcel batterij. Je kunt hem programmeren met arduino en dan verwerken in wearables. Omdat hij zo klein is heeft hij ook een kleine mini batterij nodig. Ik heb 2 van dit soort Gemma’s besteld (10 dollar) en een aantal flora pixel led’s (35 dollar voor 20 stuks) die je kunt programmeren. De bezorging duurde wat langer dan verwacht en toen kwam de aap uit de mouwen, ik moest er nog zo’n 20 euro extra invoerrechten over betalen.

Ik ben er snel mee aan de slag gegaan. Ik heb wat basis kennis van de arduino en ik dacht dat doe ik even, maar dat viel erg tegen. Je moest extra library’s installeren, het juiste bordje selecteren, windows compatable drivers etc. Ik bleef maar foutmeldingen krijgen. Ik heb er nog een vriend naar laten kijken die meer ervaring heeft maar hij moest ook echt zoeken en stuurde een mail terug dat ik op de drivers een compatibiliteits check moest doen. Dus dat gedaan en weer een ochtend aan besteed en nog steeds foutmeldingen.

Dus ik heb het opgegeven. Misschien als ik heel veel tijd heb dan ga ik er wel weer eens induiken. Maar nu even niet. Ik kan wat ik wil maken eenvoudiger maken met de micro:bit. Hier ga ik wel de mooie flora pixel led’s voor gebruiken. To be continued.

Share this: