Unpack GameStudio Switch

Ik had al eens voorbij zien komen dat er op de Switch een speciale GameStudio is waar je een game kunt maken. Afgelopen vrijdag ben ik naar mijn dochter gegaan die een Switch heeft en de game had gedownload (29,90). We wilden hem eerst uitproberen via het grote beeldscherm, maar dat kon niet, dus toch op de consoles.

We hebben een eerste tutorial gedaan en het viel op dat we door heel veel tekst moesten klikken. Dit kon je niet overslaan en lezen deden we natuurlijk niet. We moesten ook steeds exact de opdracht doen, anders was het niet goed. We konden een poppetje laten springen, lopen en met elkaar laten botsen.

Hierna zijn we een lege game begonnen maar dat was toen toch nog wel lastiger dan we dachten. Je maakt objecten aan andere onderdelen die je met elkaar verbind. Het is wel echt een andere manier van denken dan “normaal” is binnen scratch of gamemaker. We waren op zoek naar voordelen. Kijk je kunt het zo aan iemand anders geven om te spelen. Maar dat kan ook met de gamestudio van het klokhuis als je dat maakt of met arcade op makecode.

Hierna ging dochter lief nog even door en had wel een grappig game gemaakt met een auto die rond rijd en appels raakt en zo punten verzameld. Ik zou het niet zo snel inzetten in een klas. Je moet ten eerste de nintendo switch (250) hebben en de game kopen (30). En het scherm is heel klein en je kunt dit dan dus maar met 1/2 personen tegelijk doen. Ik denk dat het voor gamedesigners en hun kinderen heel leuk is. De manier van programmeren vind ik wel leuk omdat je dit toch ook al vaker ziet (samlabs) dat het niet in blokjes is, maar blokjes met elkaar verbind afhankelijk van wat je blokje doet.

Share this: