Unpack FlyBrix Lego Drone

EFlyBrixrgens in mei 2016 kwam er een kickstarter voor bij. Bouw een lego drone, die kan vliegen en die je kunt programmeren. Hij was duur, maar ik dacht laat ik het toch maar proberen. Het ziet er zo leuk uit. Eind van de zomer kreeg ik een briefje van de NL post dat ik 50 euro invoerrechten moest betalen op een pakketje. Ik heb dat toch maar gedaan. De doos zag er veelbelovend uit met alle materialen. Ik begon enthousiast aan het bouwen op de duidelijke website. Na een halfuurtje bouwen zat de eenvoudgste drone in elkaar. Met de app en bluetooth kon ik verbinding maken. En hij deed het zoweer in een keer. Maar omhoog ging hij niet. Ik nog een keer goed kijken of de motor wiekjes wel goed zaten. Op de achterkant staat heel klein A1, A2, B1 en B2. Dus hier en daar een wiekje verzetten. Maar nee hoor. Wat hij wel deed was heel hard tegen de muur aan “vliegen”en in 50 stukjes uiteenvallen. Onze kat kwam steeds fanatiek aanrennen want zij vond het prachtig. Ik zag op twitter al dat meer mensen last hadden om hem werkende te krijgen. Zie hier de ervaringen van Don Zuiderman.┬á

Na de zomervakantie heb ik nog eens geprobeerd met de wat grotere drone (octo). Maar hier hetzelfde verhaal. Hij maakt veel lawaai, en alle wieken draaien. Maar omhoog gaat hij niet. En hij is steeds heel snel kapot als hij maar ergens tegenaan komt.

Het is denk ik wel mijn miskoop van 2016. Dus niet kopen.

Share this: