Unpack Circuit Playground

De Circuit Playground Express is een kleine minicomputer (net als de micro:bit) met wat extra mogelijkheden. Zo zitten er gekleurde 10 LED lampjes op, een ingebouwde piëzo (geluid), geluidssensor en zitten er meer aansluit punten voor krokodillenbek kabels.

De circuit playground is wat duurder dan de micro:bit (29,95 exl. batterij houder en usb kabel). En de microbit kost lost 18,95).

Je programmeert de playground ook op de makecode.com website. Deze block omgeving is in basis hetzelfde als de micro:bit, maar natuurlijk wel met de extra mogelijkheden. Maar je kunt hem ook programmeren met javascript of python. Hier kun je een aantal leuke voorbeelden vinden met een beschrijving hoe je deze projecten kunt maken.

Ik heb al eens een keer de caleidoscoop gemaakt met de playground. Omdat de playground ook 2 aansluitingen heeft voor 3V kun je eenvoudiger twee servo motoren aansluiten en dus een auto maken. Omdat de circuit playground ook een geluids sensor heeft, kun je dat ook als input gebruiken. Let wel op dat de 2 servo motoren wel goed opgeladen batterijen moeten hebben of een battery pack (zoals in dit filmpje.

De playground is ook leuk door het ingebouwde gekleurde LED lampjes en ook de piëzo (speaker). Heb ik hem ingebouwd in mijn mondkapje. De lampjes draaien rond als ik ga lopen. Als de loop is afgelopen dan hoor je een ambulance.

Ik vind de playground erg leuk. Het heeft weer andere mogelijkheden dan de micro:bit en hij is ook niet zo bekend. Op deze website heb je veel tutorial en tips wat je er allemaal mee kunt maken. Het accent ligt meer op het maken en minder op programmeren. Omdat de led lampjes en het geluid zijn ingebouwd, heb je snel resultaat.

Share this: