Unpack Chrome Music Lab

Ik zag deze week voorbij komen de site Chrome Music Lab. Deze site heeft verschillende mogelijkheden om muziek te maken. Ze zijn voor onze leeringen wel erg visueel maar ik kan ze heel goed gebruiken met andere leerlingen in andere projecten. Je kunt naar de site gaan en je hoeft niets te installeren. Er zijn verschillende keuze mogelheden om muziek te maken. Je kunt kiezen uit 14 verschillende manieren om muziek te maken of te laten zien. Je kunt kiezen voor de piano, ritme, song maker, spectogram, geluids golven etc.

Je hebt geen account nodig en het liedje wat je maakt kun je delen omdat het een unieke website naam krijgt.

Ik heb dit liedje gemaakt nav deze youtube tutorial.

En hier is Bad Guy van Billy Eilish.

Ik vind deze site erg leuk en een aantal jaar geleden heb ik er ook al eens een les meegedaan toen er nog maar 1 manier was om muziek te maken. Dit is nu aanzienlijk uitgebreid en ik denk dat we hem ook maar op CodeKinderen moeten zetten.

Share this: