Unpack BYOR

Al een tijd staat op mijn lijst om de BYOR doos te unpacken. Ik heb al een tijdje geleden zelf een built your own robot gebouwd en deze week heb ik met de leerlingen een snoep machine gemaakt.
De BYOR is geweldig om input en output met de leerlingen te bespreken.

De BOYR komt in een mooi doosje met een easy bord waar je eventueel een micro:bit in kunt stoppen. Er staat duidelijk input en output op het easy bord. Tevens zijn de input sensoren (blauw) en de output (groen). Je kunt het eenvoudig checken door kabels aan het easy bord te koppelen en 1 of 2 sensoren uit te proberen. Hou je hand voor de licht sensor en de servo motor gaat draaien. etc. De easy boardjes komen met een powerbank die je eenvoudig kunt opladen, dus geen gedoe met batterijen (en milieu vriendelijk).

Het is rechttoe recht aan, je kunt er weinig aan mis doen. Alle onderdelen kun je eenvoudig op karton bevestigen met splitpennen. Hierdoor kun je ook weer eenvoudig dingen in en uit elkaar halen.

Je kunt de byor op verschillende manieren gebruiken.

Het easybord alleen gebruiken met input en output met de standaard software die al is geprogrammeerd.
Je hoeft niets te programmeren en het werkt in een keer.
Het easybord gebruiken met een micro:bit en deze programmeer je met de code alleen aan en uit. Je hoeft dan alleen maar kabels in de output te verbinden met je sensoren.
Alles gaat dan steeds heen en weer, of aan en uit.
je werkt met een digitale output dus 0 (uit) of 1 (aan).
De code kun je hier vinden.
Je gebruikt de easyboard en je programmeert de micro:bit zo dat hij ook reageert op de sensoren op de micro:bit. Deze code is complexer en je kunt maar 3 input sensoren gebruiken. Je werkt nu met een analoge input en output.
De code kun je hier vinden.

Leerlingen kunnen creatief aan de slag en komen allemaal snel tot een mooie oplossing. Een katten voer machine, deur alarm, raket etc.

Op de site van BYOR kun je verschillende sjablonen downloaden om je robots te maken. Sommige zijn gratis en andere kun je kopen. Maar met een beetje creativiteit kun je alles maken.

Share this:

2 reacties

  1. Twee typfoutjes: BYRO komt in een mooie doosje

    Mvrgr,
    Chris

Reacties zijn gesloten.