Unpack boek “How to be a coder”

In Cambridge ben ik even een boekhandel binnen gelopen. In de UK hebben ze altijd zoveel leuke programmeer boeken. En ja hoor, ook deze keer raak. Het prachtige boek “How to be a Coder” pakte ik van de plank.

Het boek heeft twee onderdelen. Crafty coding (programmeren zonder een computer) en Computer coding. Daar tussendoor leuke weetjes en tips. Het staat vol met foto’s en leuke aansprekende voorbeelden.

Bij de Crafty Coding vertellen ze het begrip input en output dmv het bakken van scones. Als je andere ingrediënten in je scone stopt (input), dan smaken de gebakken scones (output) ook anders. Of je maakt een papieren slinger met steeds een andere kleur ring. Hierdoor is de slinger wel steeds het zelfde, maar door de kleur (variabele) steeds net iets anders.

Bij de Computer Coding, komen dezelfde begrippen terug maar nu geïntegreerd in Scratch. Je ziet de eenvoudige code staan bij spatie balk ingedrukt dan kijkt Elvis naar links en anders naar rechts. Ze maken hier gebruik van de nieuwste Scratch 3.0.

En tussen deze opdrachten leuke “wist je dat” en “computer geschiedenis”. Het boek is prachtig vormgegeven en ik raad iedereen aan die bezig is met Computational Thinking met dit boek aan de slag te gaan.

Je kunt het boek bij Bol kopen.

Share this: