Unpack Bluebot Tactile Reader

Bij de bluebot kun je een tactile reader kopen (124,00). Dit is een electronisch plankje, die via bluetooth verbinding kan maken met je bluebot. Je krijgt er een set kaartjes bij met pijltje vooruit, draaien, rechts af etc. Deze kaartjes kun je op het plankje leggen en de bluebot kan het “lezen” en zo voert hij de opdrachten uit.

Ik merkt bij het opladen dat het usb kabeltje wel erg kort was. Toen hij eenmaal opgeladen was kon ik eenvoudig mijn bluebot connecten met bluetooth (ik ben benieuwd hoe dit gaat met meerdere bluebots). De bluebot wordt iets donkerder van kleur als hij is verbonden. De kaartjes (opdrachten) van het plankje doet hij automatisch.

Ik vindt de beebot (en bluebot) prima ook zonder dit soort dure extra gadgets. Het is juist zo leuk dat ze op de grond liggen en er achter aan lopen om hem te programmeren. Dezelfde functionaliteit zit ook in de app van de bluebot en deze app is gratis. Ik zou zoiets niet aanraden voor een school. Het gaat niet op de hoeveelheid gadgets die je koopt, maar hoe zet je ze betekenis vol in.

Share this: