Unpack BitBoard micro:bit

Ik had het BitBoard van Browndoggadgets al een aantal keer langs zien komen en ik heb hem besteld met 3 speciale servo motoren die je in lego projecten kunt integreren. Hij kost maar 40,00 dollar, maar toen ik hem op het postkantoor kon ophalen moest ik nog 30 euro bijbetalen aan invoerrechten. De bitboard komt in een mooie doosje met een extra batterij (voor het board) en kopertape en een mooie usb kabel voor naar je micro:bit. Je kunt het board direct op een lego ondergrond klikken. Met koper tape kun je circuits maken. Dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Je moet de kopertape goed indrukken. Ik zou toch kiezen voor krokodillen bek kabels om de connectie te maken. Dit board heeft wel 20 poorten nu. Er zijn 4 extra poorten om direct een servo motor aan testluiten. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om alles te verbinden. Ik heb als test een lego project gemaakt, met led lights, piezo en een ledstrip.

Hierna heb ik de High Fivey robot gemaakt die een hand kan geven en dan gaan zijn ogen heen en weer en zijn arm heen en weer. De beschrijving is heel goed (maar koste wel wat meer tijd dan 2 uur). Ik vond het maken van de ogen heel lastig. Eén oog heen en weer laten gaan dat lukte wel goed, maar 2 was een tweede uitdaging. Hij doet het nog steeds niet zo goed. Ik heb componenten met krokodillenbek kabels aangesluiten en ook de kabels verbonden met muntjes, zodat je een muntje ground en 3V heb. Ik heb hiervoor de 2 servo’s gebruikt, LED strip de oren zijn grote speaker.

Hierna heb ik ook nog de Octobot gemaakt. Hierin zit een 360 servo motor die draait en de poten van de inktvis laat bewegen. Ik had hem eerst gemaakt met 8 poten net als op de handleiding. Hierna heb ik hem nog maals gemaakt met meer kleuren en 12 poten. Dat was een stuk lastiger. Ook heb ik de extra strook op de basis geplakt en daar doorheen de draden gestoken met en naald. Zo blijven de draden beter op hun plaats zitten. Ik heb hem wel een aantal keer opnieuw moeten rijgen door het rietje. Het effect is erg leuk. Ik heb ook de bovenkant aangepast, omdat ik dat eenvoudiger vond dan het voorbeeld.

Ik vind het bitboard een mooie uitbreiding en ga hem zeker meer gebruiken, vooral omdat eenvoudig meer servomotoren kunt aansluiten.

Share this: