Tweedaagse MaakLab

Vlak voor de vakantie hadden we op onze school de eerste serie van twee talentdagen. De leerlingen van onze school gaan in totaal 8 dagen aan de slag met een richting wat ze leuk vinden. We mogen dus met zo’n 30 onderbouw leerlingen in het maaklab allemaal leuke dingen doen. We hebben besloten dat ze uiteindelijk iets moeten maken wat rijd op zonne/wind of andere energie minimaal 3 meter vooruitkomt. Hiervoor mogen ze zelf onderzoeken wat ze willen maken. De leerlingen kunnen verschillende workshops volgen.

We begonnen de eerste dag met het maken van een grote ketting reactie. In kleine groepen gingen ze hiermee aan de slag. De leerlingen hadden geen zin in de pauze, ze wilden door gaan. Vlak voor het eind van de dag konden we naar iedereen zijn ketting reactie kijken. Hierna moest het jammer genoeg weer opgeruimd worden.

De volgende dag mochten ze echt gaan nadenken over hun eigen voertuig en konden ze plannen maken. Ze moeten dit alleen of in duo’s doen. Al snel zaten er leerlingen iets te tekenen in tinkercad. En was ik met leerlingen bezig met de lasercutter die een soort hoovercraft willen maken.

Na de lunchpauze kregen we een rondleiding op het fablab van de HAN. Daar kregen ze prachtige uitleg over de verschillende 3D printers, de enorme laser cutter. En ook kregen ze een demo van een 3D scanner. De leerlingen waren muisstil en vonden het prachtig. Vol plannen kunnen we zo wel de kerstvakantie in. De volgeende tweedaagse is pas in februari. Ik mag aan de slag met de enorme bestellijst.

Share this: