Starwars BB-8 unpack

Starwars bb8In Londen heb ik de Starwars BB-8 gekocht. Hij was daar een stuk goedkoper dan in Nederland (nog wel steeds ruim 100 euro). Door het filmpje in de winkel werd ik echt wel getriggerd hoe hij zou werken. Dus gekocht en dit weekend heb ik hem getest. Hij laad heel snel op via een standaard. Je moet daarna de app downloaden en hem verbinden via bluetooth. Hij zegt dan eerst dat hij hem niet kan vinden. Maar binnen de app maken ze alsnog contact met elkaar.

Je heb de mode drive. Hiermee kun je de BB-8 zelf besturen. Dit vereist wel wat oefening en zo nu en dan vloog het hoofd er af. Hij gaat heel hard en ook kleine drempeltjes neemt hij moeiteloos. Binnen de drive mode kun je hem nog verschillende fratsen laten uithalen als rondjes draaien of vierkantjes.

Tevens is er een message mode waarin je een hologram van jezelf (of starwars figuren) tevoorschijn kunt toveren. Je moet hierna de BB-8 op een vast punt zetten en het filmpje wordt getoond.

Ook is er een patrol mode waarin zelf rondjes rijd. Hij zoekt dan eerst op waar de muren zitten en tot hoe ver hij kan rijden op bijvoorbeeld een tafel. Het is grappig te zien hoe zijn hoofd door een zeer sterke magneet mee rolt op zijn lichaam.

Hij maakt tijdens het rijden allemaal leuke geluidjes hij veranderd regelmatig van kleur. Het is grappig, maar ik had gehoopt dat er iets meer in zou zitten qua programmeren. Maar het is een leuk (duur) speeltje en voor StarWars fans denk ik onmisbaar (maar dat ben ik niet).

Share this:

Eén reactie

  1. Tsja, nu moet ik er ook aan geloven … Inmiddels heb ik de film gezien en ook mijn BB8 gekocht in de Disney Store in Covent Garden …

Reacties zijn gesloten.