Sociale Media Visio

Deze week hadden we op maandag een online les over Sociale Media voor de leerlingen op vier scholen van Visio. Alle klassen konden aansluiten en na een gezamenlijk start met tips en weetjes, gingen de leerlingen aan de slag met een enquete over hun gebruik van sociale media. Er zijn zo’n 90 enquete’s ingevuld (sommig klassen hebben 1 enquete met allemaal ingevuld). Na het invullen van de enquete gingen de eigen docenten verder met een aantal dilemma’s die in een presentatie stonden. Dit gaf aanleiding tot veel gespreksstof.

De volgende dag was er een online ouderavond over Sociale Media waar ook weer de ouders en docenten van vier scholen konden aansluiten. Zo’n 60 ouders hadden gehoor gegeven aan deze oproep en ze kregen een leuke mix van weetjes, tips en informatie. Ook werden de enquete cijfers gepresenteerd en er was een heuse pubquiz met winnaars.

De dag na de enquete had ik in iedere klas mooie gesprekken over de vragen van de enquete en de dilemma’s die werden besproken. Al met al een bijzonder evenement wat zeker een navolging krijgt in lessen voor de leerlingen en ook volgend jaar weer over een ander onderwerp.

Share this: