“Programmeren” met kleuters

BeeBot matVorige week was ik weer op de Nutsschool om met de kleuters van de schakelklas weer “programmeer” cursus te geven. Ik had voor deze keer extra het digibord ook klaar gezet met thisissand. Dat vonden ze geweldig. Ik had ook in de mat van de BeeBot eigen plaatjes gedaan. De leerlingen konden zo kiezen waar naar toe de BeeBot kon gaan lopen. Dat maakten het voor deze kinderen heel tastbaar. Een aantal leerlingen wist heel goed te benoemen hoe de BeeBot moest gaan lopen en kon dit zelfs doen met een aantal stappen vooruit. Ik had ook de app kodable voor ze op mijn iPad’s gezet. De kinderen bleven veel langer geconcentreerd en konden ook zelf standig rondlopen om een eigen activiteit te kiezen. Soms lukte het niet direct en keerden ze later toch terug om het nog eens te proberen.

Share this: