Programmeren met Kleuters

klei en lampjesDeze week had ik weer de eerste bijeenkomst van programmeren met kleuters op een school in Nijmegen. Ik heb een mooi circuit verzonnen met drie activiteiten waarmee deze jonge kinderen aan de slag gaan met digitale vaardigheden. Ze gaan met klei en led lampjes aan de slag, een stop animatie maken met een app en als laatste maken ze iets in scratch-jr. We moeten ons met deze kinderen op taalontwikkeling. De kinderen mogen niet zomaar wat gaan doen, maar ze moeten eerst vertellen wat voor plannetje hebben ze. Het viel me op, dat de kinderen langer bezig waren met hun activiteit. Dit kwam waarschijnlijk ook omdat we al eerder zo’n circuit hebben gedaan. Ik had natuurlijk ook weer kronen gemaakt en ik had de mooie kleurplaten bij me die tot leven kunnen komen met de app quiver. Maar daar zijn we niet eens aan toe gekomen.

Share this:

2 reacties

  1. Welke app heb je gebruikt voor stopmotion? Ik ga binnenkort filmpjes makenin klas bij mijn dochter. Wiebe Terpstra

    1. Hallo. Ik gebruik daarvoor de Lego Movie app. Ik heb het beschreven op CodeKinderen.nl Onder maken. De lego Movie app is gratis en heel laag drempelig.

Reacties zijn gesloten.