Programmeren Jozefschool Muiden

Ik ben gevraagd om in alle klassen van de Jozefschool in Muiden lessen te geven rond digitale geletterdheid. Ik heb een voorstel gedaan wat we dan kunnen doen en na wat gesprekken mocht ik beginnen. De lessen zijn voor de kleuters t/m groep 8. Het is een mooie mix van informatie vaardigheden, mediawijsheid, computational thinking en ict basisvaardigheden. Het is een train de trainer en de docenten moeten actief mee doen in de lessen die ik geef. Het zijn unplugged activiteiten en lessen op de computer.

Ik was vorige week voor het eerst op de school. De school ligt midden in het oude stadje en de kinderen lopen naar school. Er heerst een gemoedelijke sfeer en ik ben vol enthousiasme begonnen.

Voorbeelden van de lessen die ik ga geven zijn:

 • CodeWise kaarten
 • Zoek jezef
 • Wat is een goede vraag
 • Maak je eigen computer
 • Input en output
 • Kraak de code
 • Pixel tekeningen
 • Wat is echt
 • Games maken
 • Hacken
 • reclame
 • beebot rijbewijs
 • flipboekje
 • binair tellen
 • hagelslag robot
 • pratende computer
 • scratch
 • dance party
 • microbit
 • phishing
 • whatshappy
 • schermtijd
 • wachtwoorden
 • scratch jr
Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.