Programmeren in de CodeWeek

Drimmelen In de CodeWeek was ik in Drimmelen op obs het Klaverblad. Dit is een kleine school dus er waren maar twee klassen. Ik begon in de onderbouw met de bee-bot en hierna had ik een klein circuittje gemaakt met Kodable en de 3D pen. Ik kon iedere leerling lekker veel aandacht geven. En na een uur kwamen de bovenbouw leerlingen. Daarmee hebben we heel lang om de Bee-Bot gezeten en hebben ze woorden voor elkaar geschreven. Maar natuurlijk kwam ook The Hour of Code en de 3D pen langs. De school had na deze twee workshops voor de leerlingen ook de ouders uitgenodigd en kon ik een presentatie geven voor de ouders waarna ze zelf ook met de verschillende tools aan de slag konden gaan. De school was zo enthousiast dat ze ook een mooie ict-leskist gaan bestellen met alle spullen die we die middag hebben gebruikt er in.

Ik heb van de middag een leuk filmpje gemaakt.

Share this: