Ouderavond over Programmeren enzo

Ouderavond CodeKlasHalf maart gaf ik een ouderavond op de basisschool de Nieuwe Link in Oss. Ik had daar een half jaar eerder en studiedag verzorgd voor de docenten en ze waren zo enthousiast dat ze zo’n soort bijeenkomst ook voor de ouder wilden. Ik was vroeg op school en ondanks dat het er een belangrijke voetbal wedstrijd was, waren er zo’n 50 ouders. Vooral vaders en een paar moeders. Ik deed eerst een kort verhaal met achtergrond informatie. We hebben met de makeymakey vader jacob gespeeld en daarna mocht iedereen zelf aan de slag met al het materiaal wat ik had meegenomen. De ouders waren niet meer te stoppen en bleven alles maar uit proberen. De 3d pen vonden ze geweldig. Maar ook de ozobot viel goed in de smaak. En er werd druk foto’s gemaakt van alle boeken die ik had meegenomen. Toen ik al mijn spullen weer aan het pakken was, kwam er een moeder terug en zei: “Jij hebt met laten ervaren dat programmeren leuk is om te doen samen met mijn kind. Bedankt, ik had dat niet verwacht.” Voor dit soort opmerkingen doe je het.

Share this: