Online Workshops

Ik heb de afgelopen dagen een aantal online inspiratie sessies gegeven over de micro:bit. Nu ja zo staat het op de website van Microsoft maar ik kijk voortaan eerst wat de leeftijd van de leerlingen is als ik ze zie en dan ga ik pas verzinnen wat ik ga doen.

Ik was eerst in Polen en daar heb ik Dance Dance gedaan op Code.org. Dat was een groot feest. De leerlingen waren erg uitgelaten want het was voorlopig hun laatste schooldag ivm Corona.

Daarna was ik in India waar alle leerlingen thuis zitten en ze ingebeld werden via de telefoon. Ze waren best nog jong dus toen heb ik wat basis dingen verteld van de micro:bit. Ik werd heel netjes welkom geheten door één leerlingen en ook kreeg ik een officieel bedankje van een andere leerling. Zo schattig te zien hoe ze dit verhaaltje uit hun hoofd hadden geleerd.

En vanavond was ik in Amerika waar ook alle leerlingen al vanaf maart thuis zitten en ze vreest dat ze in januari nog niet naar school mogen. Daar was ook het idee micro:bit maar ze wilden graag games maken dus heb ik arcade game gedaan. Toch lastig zo online als het niet werkt. Maar sommige kwamen er uit. Ook was er één leerling jarig en wilde één leerling over zijn enge droom vertellen. Het was daar heel vroeg toen ik met ze contact had.

Dit soort dingen zet je echt aan het denken. Wat een grote verschillen zijn er qua technologie maar ook alle kinderen zijn hetzelfde. Als ze het niet snappen of het is te makkelijk/moeilijk haken ze af.

Volgende week heb ik er nog een aantal want dan is de Global Connection. Twee dagen feest van scholen die met elkaar connecten.

Share this: