Microbit les op een basisschool

Eind februari was ik op De Empel in Erp. De juf van groep 5 had een microbit les gewonnen. Ik werd met veel enthousiasme binnen gehaald. De leerlingen hadden de dag voor mijn komst al een korte intro gehad van groep achters die al wat hadden gedaan met de microbit. Ik liet ze eerst een filmpje zien, hierna gingen ze aan de slag met de quickstart kaarten van de microbit101.nl. Ze wilden natuurlijk al heel snel ook muziek maken en lampjes toevoegen. Omdat een groep 5 was hield ik het een beetje af. Beter dat ze eerst echt snappen wat ze doen en dan een andere keer een volgende stap te nemen. Vooral ook omdat een aantal leerlingen het nog steeds wel erg moeilijk vonden. We eindigde de les met een game en we speelden deze game ook in een wedstrijd. De winnaar mocht een microbit mee naar huis nemen. Wat een feest. Hierna ging ik ook nog even naar de groep8 om nog een opdracht te doen met de grote microbit.

Ik kreeg diezelfde middag nog wat filmpjes op gestuurd van de school. Ik heb dit in het onderstaande filmpje verwerkt.

Share this: