Microbit en groep 7

Afgelopen week was ik in Amsterdam op een school in groep 7. De docente had al drie weken besteed aan de micro:bit maar het lukte toch niet precies zoals de leerlingen het in hun gedachte hadden.

Ik kwam rond de middag aan en alle leerlingen hielpen mij met mijn spullen naar boven te brengen, nadat ik mijn “tempeltje” had opengedaan en alles had aangesloten begon de les. Ze hadden eerst heel veel vragen voor mij en daarna wilden ze heel graag de lucht gitaren maken die ik die ochtend ook had gemaakt bij microsoft voor girlsday. Ze gingen energiek aan de slag. Niet iedereen was klaar met het knutselen (dit kan later ook nog) maar het lukte wel om de code’s op de microbits te zetten zodat de meeste groepjes een werkende gitaar hadden.

Hier is de link naar de pdf, zodat je zelf ook de gitaar kan maken.

Hieronder staat de code voor de gitaar.
Share this: