micro:bit en 3D workshop

Eind september was ik samen met mijn oudste dochter in museum van Beeld en Geluid om twee workshops te verzorgen voor Go Opleidingen.

Ik was al heel vroeg opgestaan met mijn auto volgeladen met materiaal en toen naar Utrecht gereden waar mijn dochter haar 3D printer had klaargezet en ook mooi materiaal had klaar gezet. Met een auto vol naar Hilversum om daar alles klaar te zetten.

Rond 10 uur kwamen de deelnemers aan de workshops. Dit zijn medewerkers van bibliotheken en zij volgen allemaal een traject van meerdere dagen om binnen hun bibliotheek aan de slag te gaan met activiteiten rond digitale geletterdheid.

Ik begon in de ochtend met de micro:bit workshop. Na een korte inleiding gingen ze zelf aan de slag met de quickstart kaarten of andere materialen die ik had meegenomen. We hebben gezamenlijk ook een ‘game gemaakt” en hierna heb ik in mijn “tempeltje” alle leuke dingen laten zien die je kunt maken met de micro:bit.

Na de lunch was het 3D printen aan de beurt en kon mijn dochter veel mooie dingen laten zien. Nadat ze een aantal dingen zelfstandig hadden uitgeprobeerd hebben we met elkaar een sleutelhanger gemaakt in Tinkercad en heeft ze uitgebreid laten zien wat voor mogelijkheden je hebt met de cura software.

Iedereen ging geïnspireerd weer naar huis en wij ook moe maar voldaan.

Share this: