micro computer op makecode.com

Op de website makecode.com staan verschillende micro computers om te leren programmeren. Ik heb er hier vier met elkaar vergeleken. De kosten zijn tussen de 20 en 40 euro. De micro:bit springt er in mijn ogen erg positief uit met zijn uitgebreide functionaliteit, sensoren, eenvoudige block coding, integratie met scratch en tevens de mogelijkheid om hem in micropython te programmeren.

Hier is een korte vergelijking, maar hier kun je een gedetailleerd overzicht vinden.


Chibitronics: Je kunt hier eenvoudig LED lampjes mee programmeren en integreren in een verhaal. Hij moet wel altijd aangesloten blijven aan een computer. Je kunt ook een tekening maken met LED lampjes en met kopertape en de chibitronics deze combineren.
Leeftijd 8-10 jaar.
makecode/chibitronics

micro:bit: Is marktleider en is nu in zo’n 60 landen beschikbaar. Er is veel online materiaal beschikbaar en er worden veel extra’s gemaakt zoals auto’s, robots, ledmatrixen. Tevens is er een integratie met scratch.
Leeftijd 10-14 jaar.
makecode/microbit

Circuit Playground: Niet zo bekend maar met de vele poorten en de ingebouwde rgb lampjes en piëzo geweldig om te gebruiken in bijvoorbeeld kleding of bij verschillende maakprojecten.
Leeftijd 12-16 jaar.
makecode/circuitplayground

Meowbit: Is een gamecontroller waar je je eigen gemaakte arcade game op kan zetten. Vooral jongens vinden het erg leuk. Je kunt je game ook maken en spelen zonder deze meowbit.
Leeftijd is 12-18 jaar.
makecode/aracade

Ik denk dat er nog geen eind komt aan de ontwikkeling van dit soort microboardjes. Ik zal op een later moment nog eens een aantal van deze bordjes met elkaar vergelijken.

Hier een uitgebreid overzicht of klik op deze link voor de PDF.

Share this: