Medialab in Den Bosch Micro:bit

Vorige week was ik in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Daar mocht ik en workshop geven met de micro:bit voor een groep 7. Toen ik aan kwam lopen was de klas er al, dus ik moest snel alles klaar zetten en de laptopjes op het internet zetten. Gelukkig was alles net op tijd klaar toen ze binnen kwamen. Ik begon met een klein filmpje wat is de microbit en hierna gingen ze aan de slag met mijn micro:bit kaarten. Leuk om te zien dat alle kinderen alle kanten uit gingen met het maken van hun mini projectjes. Maar al snel waren de leerlingen toe aan de mircrofoontjes en de ledlampjes. Aan het eind van de les moesten alle leerlingen de game van de kaarten op hun microbit zetten, en daarna deden we een wedstrijd. Die persoon die als eerste had gewonnen kreeg de micro:bit. We deden het in 2 rondes. Wat een enthousiasme. En de winnaar had stiekem de code iets aangepast dat hij makkelijker kon winnen. Dus die microbit is goed terecht gekomen.

Share this: