MakeyMakey workshop docenten

Vorige week mocht ik op een congres in Amsterdam twee workshops geven aan docenten met de makeymakey. Dit was mijn eerste workshop voor OinO. Ik had heel veel materiaal meegenomen. Na een korte presentatie met wat theoretische uitleg en voorbeelden mochten de docente zelfstandig aan de slag. Enkele hadden er al eentje, maar eigenlijk nog nooit gedaan. Je zag dat ze snel gingen onderzoeken, wat kan er allemaal mee. Al mijn geleide materiaal werd uitgetest en er werd een spelletje gemaakt met een plastic poppetje wat je uit elkaar kon halen om aan kinderen te laten zien waar het hart, lever etc zaten. Het bracht me wel op een idee, om eens thingiverse te maken met een stuk of 12 spelletjes die het allemaal goed doen met de makeymakey. Een groepje had heel veel pret. En omdat beeld meer zegt dan woorden……

Share this: