Makers bijeenkomst

makersAfgelopen vrijdag was ik in Utrecht bij de start bijeenkomst van het MakerPlatform in Nederland. We waren met een stuk of 50 man in een leuke school waar we op de hoogte werden gehouden van alle makers initiatieven die er al zijn in Nederland en wat de status is van de verschillende projecten. Na een centrale uitleg van o.a. Arjan van der Meij gingen we in werkgroepjes uiteen. Ik zat in de werkgroep Lesmateriaal. We brainstormde eerst over waar moet het lesmateriaal aan voldoen. En we kregen van Per-ivar een leuke tip. Het moet voldoen aan de 3V’s. Verwonderen, Vrolijk en innoVatief zijn. De ideeen van de deelnemers van mijn werkgroep lagen ver uit elkaar. Na een centrale afsluiting waarin alle werkgroepen kort verslag deden kregen we allemaal een kleine sleutelhanger en werd er een groepsfoto gemaakt om het feit te vieren dat we echt met zoveel mensen ons hard maken om de makermovement in nederland van de grond te krijgen. De volgende bijeenkomst is ergens in januari. Ik vond het vooral leuk om zoveel ook voor mij bekende mensen bij elkaar te zien. Maar ik had ook wel het gevoel ik moet nog zoveel leren op het gebied van maken en makersonderwijs.

Share this: