MaakLab Onderwijs pionier

Pioniers prijsIk heb deze week wat stukken geschreven voor met MaakLab van VSO Mariëndael wat ik aan het inrichten omdat ik onderwijspionier ben geworden. Samen met de CKV docenten heb ik om de tafel gezeten en afgesproken dat zij met een aantal klassen een bord en logo gaan maken met bovenbouw klassen. Ik ga in de klas vertellen wat het MaakLab gaat inhouden en zij gaan iets ontwerpen. Dit doen we in de vorm van een wedstrijd. Iedere klas kiest hun winnaar en wij kiezen uit de winnaars het winnende ontwerp.  De leerlingen mogen dan het bord en logo in het echt gaan maken.

En ook heb ik met mijn collaga Oscar Wouterse om de tafel gezeten en we hebben een lijstje zitten maken met wat willen we graag in het MaakLab hebben. Hoe willen we dat inrichten waar gaan we ons op richten. Het accent komt echt te liggen op creatief maken. Dus we hebben een mooi lijstje gemaakt en dit ga ik verder uitwerken.

Share this: