Lezing Mediawijsheid

eten met syglineOp woensdag avond mocht ik weer en lezing geven over Mediawijsheid in de Bibliotheek. Tussen de middag ben ik gezellig gaan lunchen met Sygline op de oude markt. Daar heb ik een lokale vis op met een lekkere zure saus. Aan lange tafels tussen heel vele mensen. Heel bijzonder. In de middag even naar mijn studio om de laatste dingen voor mijn lezing toch nog even bij te werken. Deze week had Kennisnet/Mediawijzer een nieuw onderzoek gepubliceerd en ik had nog een leuk nieuw filmpje gevondeouderavondn.

Ik was op tijd in de bibliotheek. En dat was maar goed ook, want de tafels/stoelen/beamer etc stonden allemaal niet klaar. Maar gelukkig werkte alles wel toen de eerste ouders binnen kwamen. Om een uur of zeven had ik 10 (groot)ouders en ben ik maar begonnen. In de loop van het uur kwamen er nog zon 20 bij en waren we in totaal met 30 ouders.

lezingWe begonnen eerst met de vraag wat doet uw (klein)kind op de computer/tablet/telefoon. Sommige ouders wisten naast games niet zoveel ik. Ik vertelde ze dat het belangrijk is dat je weet welke games je kind speelt. En dat je daar regelmatig naar vraagt. Hierna heb ik wat dingen laten zien en uitgelegd. Ook het nieuwe filmpje over iPad gebruik sloeg goed aan. Iedereen schreef de naam van het filmpje snel op.

Als laatste had ik de Kahoot quiz die ik ook met de kinderen altijd doe. Dit was hylarisch. En voor veel ouders ook confronterend.

Er kwam ook nog een fotograaf en een journalist langs. Ze wilden een stukje schrijven voor de plaatselijke krant. Ik ben benieuwd.

Share this: