Lego WEDO 2.0 unpack

In de kerstvakantie had ik de LegoWedo 2.0 besteld. Deze is al een tijdje op de markt, maar ik had hem nog steeds niet uitgeprobeerd. Nu werd het wel tijd. Deze Wedo komt in een mooie doos met veel verschillende onderdelen. Je kunt met behulp van een app op je tablet en ook op je windows pc de software installeren. Je kunt verschillende voertuigen maken. De sensoren zijn dezelfde als die op de oude versie zitten. Het is makkelijk om hem via je tablet of je computer te besturen. De software op je Lego Wedo laden ging wat lastig. Je moet via blue-tooth verbinding maken en dat moest ik een aantal keer proberen tot het wel lukte. Dit was ook het geval op de surface computers op school. Toen hij het deed was het wel leuk. Omdat hij niet met een kabel vast zit aan je pc, kun je verder rijden en kun je meer verschillende opdrachten uitvoeren. Het viel me wel op, dat de voorbeelden om te maken wel heel erg veel op elkaar lijken. Ik miste wel de leuke dier figuren die in de oude wedo wel zitten.

Als ik een school zou moeten adviseren zou ik voor de oude versie blijven gaan.  Meer variatie om dingen te maken. De doelgroep voor de Lego Wedo is toch echt jonge kinderen en die vonden de dieren erg leuk om te maken.

Share this: