Docenten Coding

docenten makey makeyNet als vorige week mocht ik op een ander school de docenten een workshop programmeren geven. Ik had een mooie presentatie voorbereid. Maar jammer genoeg werkte het digibord niet goed. Een oude pc en geen boxen. Dus er werden van alle kanten boxen gehaald, maar het bleef krakkemikkig. De docenten vonden de oefeningen met de bekertjes leuk maar ook moeilijk. Ze zagen wel direct hoe je dit leuk kon inzetten in de klas. Omdat de wifi op deze school heel slecht is, lukte het programmeren niet echt op code.org. Ik had gelukkig wel mijn iPad meegenomen en zo konden ze de augmented reality app goed bekijken. En ik had van José ook een makeymakey gekregen. Dat was leuk. Want ipv van fruit heb ik de docenten zelf gebruikt als geleide. Al snel stonden de docenten op toonhoogte en hebben we een liedje gemaakt. Gelukkig konden we met deze klapper eindigen. En toen de directrice binnen kwamen lieten ze het trots aan haar horen. Ze maakten zelfs een ronde dansje. Weer zo’n bijzondere middag. Ik verbaas met er steeds over dat ze niet boos worden dat dingen niet werken. Ze zijn juist blij met de dingen die wel werken.

 

Share this: