Ko de Kraker

koOp vrijdagochtend was ik weer vroeg in de Bibliotheek en omdat ik wist dat de parelel klas zou komen van de school van gisteren had ik bedacht om met Ko de Kraker aan de slag te gaan. Ko de Kraker is een stuk makkelijker maar wel in het nederlands. Ik probeerde ook nog lightbot (ze hebben tegenwoordig ook een online versie hiervan) maar die werkte niet in deze browers in de bibliotheek. De kinderen kwamen enthousiast binnen en we zijn eerst begonnen met een unplugged les met crackers. En natuurlijk mochten ze die na afloop opeten. Hierna dus Ko de Kraker. Ik zag dat kinderen het sneller oppakten dan The Hour of Code. En dat terwijl het in het nederlands was. De kinderen hadden vooral last van naar links of rechts. Hier moet je heel goed kijken en denken vanuit het poppetje. De quiz was daarna weer geweldig. De juf probeerde het geluid toch echt naar beneden te krijgen. Maar de kinderen zijn zo nu en dan niet meer te houden. Ik heb het leuk opgenomen in een kort filmpje.

Share this: