iXperium Rube Goldbergmachine

Vorige week was ik bij het iXperium in Arnhem. Zij hadden zo’n 50 basis school kinderen op bezoek van 12 scholen met hun docenten (of ouders) omdat ze mee doen met de maakchallenge om een Goldberg machine te maken. Iedere school krijgt eenzelfde doos, daar moet aan twee kanten een gat zitten op precies dezelfde hoogte. Zo kan de knikker(s) er goed door heen. Wat de knikker in de doos doet, dat mogen de kinderen zelf verzinnen. Er zaten al mooie exemplaren tussen met magneten, katrollen, katapulten etc. Ik ging aan een tafel zitten en de groepjes kwamen stuk voor stuk naar mij toe om te vertellen hoe ze hun micro:bit wilden integreren. Aan mij toen de schone taak om dit samen met ze doen. Dat was niet altijd even gemakkelijk. Ik geloof dat ik ongeveer de helft van de groepjes heb kunnen helpen. Ik ben benieuwd. Deze Goldberg machine wordt tijdens de makerfaire eind september opgebouwd in Eindhoven.

Share this: