ICT lessen Nijmegen

Deze week had ik de tweede les in de naschoolse opvang in Nijmegen. Toen ik kwam aanlopen in de ruimte met pc’s waren de juffen druk bezig met de boeken die daar ook staan. Ik ga wel ergens anders wat doen hoor. Ik had namelijk de iPad’s meegenomen en we zouden aan de slag gaan met stop motion van Lego. Ik had heel veel materiaal meegenomen, glitters, klei, lego, post-it’s etc. De kinderen  verdeelden zich in kleine groepjes en ze gingen enthousiast aan de slag. Ze moetenv van mij eerst een storyboard maken en daarna krijgen ze pas de iPad om echt aan de slag te gaan. De oudste leerlingen hebben een heel leuk filmpje gemaakt met veel eigen geluid etc. Ze konden niet stoppen met lachen. De andere groepjes hadden wat hulp nodig. En bij één van de groepjes moeten we het volgende week overnieuw doen.

Share this: