Hoax Pippi Langkous

Ik zeg zelf al heel lang dat ik van de uitspraak van Pippi Langkous erg gecharmeerd ben: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Je ziet de uitspraak steeds vaker voorbij komen.

Ik was onaangenaam verrast dat er een blog verscheen eind december waarin ik op het weblog van Richard Thiel tegen kwam dat Pippi deze uitspraak helemaal niet heeft gedaan.

” Toch zegt Pippi in het boek wel degelijk iets over ‘proberen’. Namelijk in het tweede boek, Pippi Langkous gaat aan boord. In het hoofdstuk Pippi gaat boodschappen doen staat:

“Tja, als we eens begonnen”, zei Pippi. “Allereerst zou ik een piano willen kopen.”
“Ja maar Pippi”, zei Tommy, “je kunt toch niet pianospelen?”
“Hoe kan ik dat nou weten, als ik het nog nooit geprobeerd heb”, antwoordde Pippi. “Ik heb nog nooit een piano gehad om het te proberen. En laat ik je zeggen, Tommy, pianospelen zonder piano, dat kost ontzettend veel moeite om te leren.”

Het komt in de buurt, het is leuk, maar het doet het waarschijnlijk toch minder goed op een tas, onderzetter, mok of muursticker.

Hier kun je zijn blog lezen.

Share this: