Het jaar 2016

Het jaar 2016 zit er weer op. Een bijzonder jaar waarin ik weer heel veel leuke en verschillende dingen heb gedaan en ondernomen.

 • Ik heb in totaal 203 projecten gedaan. Dat zijn er een paar minder dan vorige jaar. Maar er zitten een paar hele grote tussen.
 • Zo heb ik bij de scholen van Octant een stuk of 25 docenten enthousiast gemaakt voor programmeren en maken. Deze docenten zijn hier ook enthousiast mee aan de slag gegaan. Ook hebben voor het Octant een leerlijn geschreven en hebben we ze geadviseerd bij het opzetten van hun IxperiO. De opening was eind november en was een groot feest waarin de leerlingen ook een belangrijker rol speelden.
 • Ik heb voor mijn eigen school een MaakLab ingericht met een website waarin steeds twee klassen aan de slag kunnen gaan met de lessen op basis van STEAM. Het lokaal zit in het techniek lokaal en hierdoor is er veel samenwerking tussen ict en techniek.
 • Ik ben dit jaar twee maal naar Sint Maarten geweest. In het voorjaar om lessen te geven en in het najaar om te spreken op een congres. Altijd weer een leuke tijd waarin werk en plezier mooi gecombineerd worden.
 • Ik heb samen met Tessa van Zadelhoff de Stichting CodeKlas opgezet, waarin we docenten eenvoudig lesmateriaal willen aanbieden om aan de slag te gaan met computational thinking.
 • Ik ben ook weer in Londen bij de BETT geweest en ook heb ik een aantal scholen mogen bezoeken in Griekenland.
 • Mijn website en mijn weblog heeft een make-over gehad en staat nu volledig in WordPress.
 • Ik ben in aanraking gekomen met de micro:bit ik hoop daar in 2017 veel leuke projecten mee te kunnen doen.
 • Mijn 100maakprojecten gaat nog niet zo hard. Maar langzaam maar zeker komen we er wel.
 • Mijn CodeWise spel is gelanceerd en er heeft zelfs en artikel over mij (en het spel) gestaan op een internationale site.
 • Ik heb een aantal pagina’s mogen vullen in de kidsweek.
 • Maar als een van de mooiste dingen dit jaar is wel het CodeCircus wat ik heb georganiseerd op een school voor asielzoekers kinderen. Deze kinderen hebben een hele dag les gehad in programmeren, maken en andere nieuwe digitale middelen. Deze lessen werden gegeven door medewerkers van SurfNet.
 • Ik heb weer ruim 30.000 km gereden
 • Dit jaar weer maar 4 bekeuringen
 • 209 berichten geschreven op mijn weblog
 • 10 maal in het nieuws geweest

Dit jaar hoop ik weer veel docenten te kunnen inspireren om met computational thinking aan de slag te gaan. En weer veel leuke projecten met kinderen te kunnen doen. De micro:bit zal hierbij een grote rol kunnen spelen. En ik hoop natuurlijk dat de Stichting CodeKlas een vliegende start gaat krijgen.

Share this: