Google Zoeken

Deze week heb ik een les Zoeken op het internet. Ik heb een mooie presentatie gemaakt met daaraan gekoppeld een poster die in de klas kan worden opgehangen.

Met een groep 7 ga ik na een aantal zoekargumenten aan de slag met het maken van een eigen google logo. Ik kwam deze site tegen waar je alle logo’s kan vinden die Google heeft gemaakt. Hieronder zie je de resultaten van de leerlingen van deze groep.

Voor groep 8 gaan ze zoeken naar zichzelf. Hierbij moeten ze letten op hun naam tussen “…” zetten. Wat kom je dan tegen, zoek ook eens bij afbeeldingen. Ook hier maakte ik gebruik van een lessonup les. Dat zorgde ervoor dat de leerlingen binnen de presentatie iets moesten zoeken. En natuurlijk eindigde we met alle eastereggs van Google. Dat is altijd aanleiding tot veel hilariteit. Als je in een keer naar deze site ga, dan krijg je ze allemaal.

Share this: