Google Cardboard VR bril unpack

Google Card boardMet een Google Cardboard VR bril kun je al voor onder de 10 EURO leerlingen VR laten ervaren. Start de les door uit te leggen wat de verschillend zijn tussen 1D, 2D, 3D en 4D. Je kunt eventueel dit linkje naar Klokhuis.

Hierna kun je dit filmpje laten zien. De Oculus Rift in de DWDD. Wie heeft er wel eens zoiets op gehad? Zet (eventueel) de cardboard in elkaar en start de al gedownloade apps voor IOS en Android. Laat aan de leerlingen zien dat het beeld in twee schermpjes komt. Door de glazen in cardboard voegt hij het samen. Laat alle leerlingen de bril ervaren. Je hebt de achtbaan, lopen door tokyo, de chinese muur en een vulcaan. Er komen dagelijks nieuwe app’s bij.

Wat doet dat met je? Waar zouden jullie naartoe willen reizen? Weet je dat artsen eerst moeten oefenen met opereren met zo’n virtuele bril op. Wat zou je nog meer kunnen verzinnen?

Je kunt ook zelf een 360 graden foto maken. Op de meeste camera’s op de mobiele telefoon zit een mogelijkheid om een 360 sphero foto te maken. Laat de leerlingen in een kring om je heen staan en start je app. Je moet nu een stuk of 20 foto’s maken. Ook van het plafond en de grond. Hierna kun je deze foto binnen je google cardboard bekijken met deze app.

Op het digibord kun je op youtube zoeken naar 360 filmpjes. Hier kun je ook lopen door een virtuele wereld.

Share this: