Girlsday 2020

In verband met de corona crises is Girslday uitgesteld. Gelukkig heeft microsoft wel een mooie draai er aan kunnen geven en een virtuele les kunnen geven.

Deze online workshop van Microsoft op 2 april was een geslaagd event. Meer dan 400 scholieren deden mee. Lisanne Brons en Machteld Bogels faciliteerde het online event. De kinderen konden realtime hun vragen in toetsen, die live werden besproken en beantwoord. Ze deden hier enthousiast aan mee, gezien de vele vragen die binnenkwamen. 

Een voorbeeld van een A.I.(artificial intelligence) toepassing werd uitgelegd aan de hand van de beroemde wetenschapper Stephen Hawking. Hij moest een groot gedeelte van zijn leven t.g.v. de spierziekte ALS via een spraakcomputer communiceren. De evolutie van het praten door een telefoon naar spraakapplicaties via robotsystemen zoals SIRI en Whatsapp kwam ook aan de orde. Want wanneer weet je of je nog wel met een echt persoon of met een robot praat? Gelukkig geven we nog steeds de voorkeur aan het communiceren met echte mensen, want robots hebben geen gevoel.

De workshop werd afgesloten met het maken van een gezamenlijk pizza hawai met de chatbot: Pietza.

Share this: