Girls in Science

Gisteren was ik in Leiden op de Faculty of Science. Daar was een bijeenkomst voor Women and Girls in Science. Het is maandag 11 februari women in science dag. Dit werd dus op de universiteit twee dagen eerder gevierd met een happening met zon 200 meiden (en hun ouders) die na een verhaal van Robert Dijkgraaf aan de slag konden gaan bij verschillende workshops.

Ik mocht daar een micro:bit workshop geven. Er stonden laptops met internet en ik had mijn display en doos met microbit enzo meegenomen. Gelukkig kreeg ik alles net op tijd werkende. En dat was maar goed ook, want het liep vanaf het begin helemaal vol en toen de activiteiten waren afgelopen, waren er bij nog steeds meiden druk bezig met de microbit. En ouders die belangstelling hadden voor het materiaal.

Share this: