Fröbelen met de micro:bit

De afgelopen week lekker veel kunnen uitproberen met de micro:bit. Heb een aantal kleine projectjes gemaakt die kinderen zelfstandig kunnen uitvoeren. Ze gaan van heel makkelijk, maar steeds moeilijker. Mijn eerste versie ging al snel naar moeilijk en toen gaven ze het op. Toen heb ik daar 2 stappen tussen gezet. Dus ipv 5 naar 10 projectjes. Ik hoop ze snel hier op deze site te kunnen zetten.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met servo motoren en led lampjes. En kijken of ik dat kan aansluiten zonder bread board. Je hebt dan wel super veel kabels nodig. Dus mijn project was toen veel te zwaar om te bewegen. Maar het blijft leuk spul om dingen uit te proberen. Je komt ontzettend veel leuke dingen tegen om te maken. Ik krijg steeds meer ideeën om echt iets te maken.

Share this: