Floriant project

floriantVorige week had ik alweer de laatste les op de Floriant in Zoetermeer. Ik mag daar jaarlijks een traject doen van 4 weken op de HB afdeling. Ik verzin steeds nieuwe uitdagende actviteiten voor de leerlingen. De school vindt het prima als ik nieuwe dingen uitprobeer bij hen op school. Als iets niet werkt of aanslaat, dan weten ze dat ik altijd een heel arsenaal heb van andere site of activiteiten. Vorige week dus de laaste les. In groep 7/8 hebben de leerlingen app´s verzonnen. Ze hebben hun idee eerst opgeschreven en daarna hebben ze tekeningen van de schermen gemaakt. Twee groepjes hebben het ook nog in de app POP gezet. Er waren leuke ideeën uitgekomen. Wel verrassend wa dat alle groepjes (op één na) een game hadden verzonnen.

2016-03-03 11.31.44Hierna kreeg ik groep 3/4. Zij gingen een stop animatie maken met klei of lego. Dit deden we met de app lego animation. Ze moesten hiervoor eerst een storyboard maken van hun verhaal. Al snel waren alle groepjes druk aan het samenwerken en het overleggen. En na 1 uur waren de meeste filmpjes klaar. We hebben ze allemaal bekeken. En ik heb ze ook op youtube gezet.

2016-03-03 13.46.00Na de lunch had ik groep 5/6. Met deze groep heb ik ook stop animations gemaakt. Je merkte dat sommige van deze leerlingen dit al vaker hadden gedaan. De filmpjes zien er wat gelikter uit. En een aantal groepjes waren een aantal keer opnieuw begonnen, omdat ze het niet mooi genoeg vonden. Het is steeds prachtig om te zien hoe de leerlingen samenwerken bij deze opdracht. Ook deze filmpjes staan op youtube.

Share this: