EU Coding from home webinar

Afgelopen dinsdag mocht ik weer wat vertellen in het EU webinar Coding from home. Deze keer had ik afgesproken iets heel praktisch te doen. Ik heb de micro:bit classroom laten zien. Hoe kun je een basis code met je leerlingen delen zodat ze daar mee aan de slag kunnen gaan. En hoe kun je dit als docent begeleiden.

Ik begon met een centraal praatje en hierna praktisch gingen de deelnemers inloggen op de classroom. Daar werd enthousiast op gereageerd. Na de 10 minuten heb ik nog een aantal projecten laten zien wat ik had klaar gelegd als voorbeelden om te maken met je leerlingen.

Natuurlijk is er ook weer een opname van gemaakt. Ik merkte alleen bij het terug kijken dat mijn sheets en mijn microbit classroom uitleg in de film niet terug komen. Gelukkig was dat wel het geval tijdens het webinar.

Ik ben er vanaf 30 minuten.

Share this: